Categorieën
Den Vijfhoek Faits divers

Mopperend zwemmen…

Morgen ga ik weer met de twee pagadderkes gaan zwemmen in het Neptunium-zwembad te Schaarbeek . Sinds ze daar om verwarde redenen dat hypergesofisticeerd toegangssysteem hebben geïnstalleerd, ziet ondergetekende daar behoorlijk tegenop. Niet alleen is de file aan het loket er sindsdien langer op geworden ( gelukkig dat de dame achter het glas over een engelengeduld en een zalvende glimlach beschikt), bovendien werkt het systeem niet…

In het kort: je betaalt je toegang ( in mijn geval: één volwassene, één kind, en één kind dat les volgt): de dame tikt de gegevens in, sleurt vervolgens een plastic-badge door een sleufje en overhandigt dat aan de aspirant-zwemmer, deze gaat naar de eerste paal, neptunium013 neptunium015neptunium014
glijdt zijn badge in de gleuf en op het schermpje verschijnen de ingeputte gegevens op een touchscreen : je tikt één voor één de personen aan die binnen moeten ( en je laat ze in die volgorde naar binnen (betekent dus dat je je kinderen alleen dient te laten -ook bij het verlaten van het zwembad -met alle risico’s vandien), bij elke gloednieuwe schuifdeur dien je dan opnieuw te badgen om verder te geraken….: maar niets van dit alles lijkt naar behoren te werken: je verliest tijd en als je even niet oplet ook nog de kids….
Als kers op de taart zal tussen uit- en ingang een imposante watermuur geïnstalleerd worden ( zie aquarium op de foto).

Naar mijn bescheiden mening heeft dit grapje een meer dan aardige duit gekost en dat terwijl de rest van dit zwemcomplex met weinig sier de tand des tijds doorstaat : afbrokkelende trappen, vieze vloeren, stinkende toiletten, stof, schimmel, teer, kapotte springplanken, ….
neptunium007neptunium006
neptunium011

En dan heb ik zoiets van : hadden ze die budgetten nu echt niet aan nuttiger zaken kunnen besteden? Wat was er fout aan die die papieren ticketjes?

Vermoedelijk zal het volgende toegangssysteem gebaseerd zijn op moleculaire desintegratie : de zwemmer (na betaling) wordt van vaste naar vloeibare toestand omgezet en zal vervolgens ondeelbaar één worden met het zwembadwater …. beam me up, scotty!

Share

Door Wouter Vangelwe

Immigrant uit het het westen des lands. Bon Belge sinds zijn huwelijk met Waalse madam en het voortbrengen van tweetalige bengels.