Categorieën
Brussel Actua People & Lifestyle

20, de voldoening

Ik heb de eer van brussel.blogt.be hoog gehouden!

Share

Ik heb mijn best gedaan, de boel uitgelopen en in een tijd waar ik niet eens durfde op te hopen! Frank, ge moogt op beide oren slapen! Ik heb de eer van brussel.blogt.be hoog gehouden.

De voorbereiding:
11h: Pa arriveert (ja, de ouwe diende zich nog eens te bewijzen 😉 ) uit Brugge.
12h: We eten nog iets, pa is er veel bewuster met zijn voeding bezig blijkbaar.
12h30: FM Brussel t-shirtje aangetrokken (na het borstnummer erop geprikt te hebben), chip op de sportschoenen bevestigen, sportschoenen aan.
13h: We denken er stilletjes aan om te vertrekken richting Jubelpark. Pa kiest voor plakkerkes over de tepels, ik wrijf er vaseline over (het schuren van t-shirt gedurende 2 uur kan pijnlijk worden, ter informatie van de niet-ingewijden).
14h: Aankomst aan het Jubelpark. Uiteraard veel te vroeg, maar ik hoopte Lien daar tegen het lijf te lopen. Helaas pindakaas.
14h20: Opwarming, pa en ik joggen wat in kleine rondjes. Het lijkt wat bizar, maar we zijn met velen.
14h40: We begeven ons naar de start. Het aftellen is begonnen met de Bolero van Ravel, gevolgd door het Belgisch volkslied die overstemd wordt een overvliegend vliegtuig.
De race:
15h: Kanonschoten weerklinken, de mensen vooraan kunnen effectief beginnen lopen, aangezien ik nog nooit heb meegedaan moet ik zo’n 13000 mensen laten voorgaan, en dat zal me parten spelen tijdens de eerste 6 kilometer.
15h-16h49: Ik blijf maar lopen, blijf mensen voorbijsteken, en het blijkt vrij goed te gaan… Het parcours is terug te vinden dankzij brusselnieuws.be: download (Google Earth required)
16h35: Het moordende stuk, de beklimming in de Tervurenlaan komt eraan. Hier raap ik er nog heel wat op, maar ik begin zelf toch ook de pijn te voelen. Niet onoverkoombaar, maar dit stuk is de zwaarste van alle beklimmingen, en dat zo laat in de race!
16h49: Ik loop over de meet en klok mijn eigen chronometer af op 1h42. Wetende dat ik had gemikt op 1h50, en eigenlijk zou tevreden geweest zijn met 2 uur, ben ik heel tevreden.
Cooling down:
17h: Vriendin en ma staan ons op te wachten aan de TV-Brussel stand, en we wandelen nog een eindje tot de auto, ideaal om af te koelen en de stijfheid voor morgen binnen de perken te houden…

Morgen nog wat bedenkingen in: 20km, de stijfheid 😉

P.S. Pa liep wat trager, maar had wel gelijk met zijn plakkerkes. De tepels doen zeer…

Share