Categorieën
Brussel Actua

Plastic chipkaart vervangt kartonnen ticket van MIVB

De MIVB zal haar kartonnen ticket voor bus, tram en metro vanaf volgend jaar al vervangen door een herlaadbare, plastic chipkaart. De invoering zal in fases verlopen. Dat zei de Brussels minister Pascal Smet (SP.A). Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Intern comité moet racisme binnen MIVB doorlichten De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft een intern comité opgericht dat de maatschappij zal doorlichten op racisme. Aanleiding is een klacht van een personeelslid.

  • KUB vreest voor zijn voortbestaan Minister voor Onderwijs Frank Vandenbroucke (SP.A) is een financieringsmodel aan het ontwerpen voor het hoger onderwijs in Vlaanderen en Brussel. Maar sommige Brusselse universiteiten en hogescholen maken zich nu al zorgen. Zo vreest de Katholieke Universiteit Brussel (KUB) dat ze zal moeten verdwijnen.

  • Arno laat zich strikken voor hoofdrol in Komma Komma, het langspeelfilmdebuut van de Brusselse cineaste Martine Doyen, is vorige week in wereldpremière voorgesteld op de Semaine de la Critique, een van de parallelle secties van het filmfestival van Cannes. Niemand minder dan Arno speelt de hoofdrol. De zelfverklaarde flop star mag dan al volhouden dat hij géén acteur is, hij speelt zijn personage – een charlatan – con brio. Een gesprek op het strand van Cannes, door Arno omgedoopt tot ‘het Blankenberge van de Côte d’Azur’.
Share