Categorieën
Brussel Actua WiFi in Brussel

Gratis draadloos internet op VUB/ULB-campus

De campus Oefenplein van de Vrije Universiteit Brussel en de Université Libre de Bruxelles wordt vanaf volgend academiejaar één grote hotspot. Dat maakte minister Vanhengel bekend. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Kir lonkt naar tweede composteercentrum Het composteercentrum Brussel-Compost zit al aan zijn maximumcapaciteit van 20.000 ton groenafval per jaar. Staatssecretaris Emir Kir (PS) zou de ophaling van tuinafval graag uitbreiden naar het hele gewest, maar dan is er eerst een tweede composteercentrum nodig. Verschillende terreinen langs het kanaal komen in aanmerking.
  • Gilberto Gil: Van Bahiaanse muziekgod tot minister Gilberto Gil is een van de belangrijkste figuren uit de Braziliaanse muziekgeschiedenis. De multi-instrumentalist en singer-songwriter wordt beschouwd als een van de pioniers in de wereldmuziek door zijn fusies van samba, salsa en bossanova met rock en folk. Sinds 2002 is Gil minister van Cultuur in de linkse regering van president Lula. De muzikant en politicus staat symbool voor het huidige Brazilië: modern en fier op zijn tradities, maar resoluut naar de toekomst gekeerd.
  • Kantoor Wonen in Brussel sluit deuren Op 1 juli sluit de balie van de dienst Wonen in Brussel, aan het Muntplein in Brussel. De dienst blijft beschikbaar maar enkel via het internet. Sinds 1997 helpt Wonen in Brussel Vlamingen bij hun zoektocht naar een geschikte woning in Brussel.
  • Extra veiligheidscamera’s op metroperrons De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB wil de veiligheid op haar metronet verhogen door camera’s te plaatsen op de perrons. Het gaat om camera’s die verbonden zijn met een tv-scherm dat de metrochauffeurs een overzicht biedt van wat er gebeurt op het perron. Zo kan de chauffeur beter zien wanneer het veilig is om de deuren te sluiten.
  • Afrikaanse ‘wonderdokter’ opgepakt De politie van Brussel-Elsene heeft een Afrikaan van Franse afkomst opgepakt voor oplichterij. De man gaf zich uit voor Marabout, een Afrikaanse wonderdokter. Zijn slachtoffer, een oudere vrouw uit Elsene, betaalde hem over een periode van 4 jaar bijna 800.000 euro uit.
Share