Categorieën
Brussel Actua

Minister Peeters: Kom voor de dag!

Deze morgen werd Minister Kris Peeters geïnterviewd op Radio 1. Groot was mijn consternatie toen ik hoorde dat er plannen zijn om de ring rond Brussel in beide richtingen met een rijstrook uit te breiden.

Kris Peeters, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, zei daarover dat dit de files zou doen afnemen en daardoor ook de hoeveelheid stofdeeltjes dat in onze atmosfeer terecht komt.

De hoeveelheid stofdeeltjes die door een auto worden uitgestoten nemen namelijk toe bij fileverkeer. Peeters gelooft dat de extra rijstroken de files zullen verhelpen, terwijl iedereen weet dat meer wegen voor nog meer autoverkeer zullen zorgen.

En Machteld Libert, de voor-de-dag-presentatrice van dienst, liet Peeters er gewoon mee wegkomen! Hij deed er dan ook nog een schepje bovenop.

Hij verontschuldigde zich dat lange termijn maatregelen om iets aan het ozonprobleem te doen nog niet geïmplementeerd kunnen worden omdat ze zich momenteel nog in de studiefase bevinden. “Ah ja, vraag ik me dan af. Sinds wanneer? Over welke projecten gaat het? En tegen wanneer denkt men de resultaten hiervan te bekomen?? Deze vragen kwamen echter niet op bij Libert, voor wie het waarschijnlijk nog een beetje vroeg op de ochtend was. “De studieprojecten die tot de aanleg van extra rijstroken voor de Brusselse ring besloten hebben jullie anders wel snel voor elkaar gekregen.”

We zijn er nog niet. Dit is België. België dat enkele jaren terug het door de Commissie opgelegde visquota voor sol met 65% overschreed.

Aan het bewind is niet langer de generatie van mijn grootvader voor wie de groene jongens niet eens tot het middenveld van de politiek mochten gerekend worden.

Neen, ondertussen is het woord aan de baby boom generatie. Een generatie die de noodzaak degelijk beleid met wetenschappelijk onderzoek te onderbouwen als voorwendsel gebruikt om eeuwig te mogen blijven talmen.

Share