Categorieën
Brussel Actua

ZYR-CDG ?

Sommigen onder u hebben de titel meteen herkend, anderen vragen zich ongetwijfeld af welke web2.0 acroniemen ze tijdens de vakantieperiode hebben gemist wegens te weinig tijd achter de computer.
CDG is misschien meer bekend en is de internationale luchthavencode van Roissy Charles de Gaulle. ZYR is dan weer de minder bekende “luchthaven” (volg link om te begrijpen) van Brussel. Tot nu toe is dit mijn nummer één manier om internationaal te reizen. Inchecken (nog geen bagage) gebeurt tot 30 minuten voor vertrek. En éénmaal in Parijs moet je enkel nog je bagage inchecken (tot vlak voor de vlucht). Meestal is de duur tussen het inchecken in Brussel-Zuid en boarden niet langer dan inchecken in Zaventem, maar daar zit je met een zeer beperkt aantal intercontinentale vluchten, en kan je een uurtje of drie rondhangen op de weinig interessante luchthaven van Zaventem. De rit naar Parijs (75 minuten) is in eerste klas, met koffie en krant… dit is pas relax reizen.
Nu heeft Thalys vandaag aangekondigd te zullen stoppen met de treinverbinding (waarvan Air France twee wagons afhuurde). Op de webpagina’s van Air France heb ik nog niks aangekondigd gezien, benieuwd wanneer we hier iets over horen. Blijft Brussel’s tweede luchthaven bestaan 😉 ???

Share