Categorieën
Brussel Actua

Eerste vandalenstreek op Cyclocity

In afwachting van de grote lancering van Cyclocity, het fietsenverhuurproject in de Vijfhoek, worden momenteel de laatste ‘stations’ afgewerkt. Maar nu al hebben vandalen een eerste scherm vernield. Het wordt bang afwachten tot het moment dat de fietsen er dag en nacht zullen staan. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Cerexhe pakt zwartwerk hard aan Op vier bouwwerven op tien zijn er dit jaar overtredingen vastgesteld met buitenlandse arbeiders. Het gaat vooral om zwartwerk. Dat blijkt uit cijfers van de Brusselse gewestelijke arbeidsinspectie. Tegelijk komen er in Brussel amper aanvragen binnen om buitenlandse bouwvakkers in het wit aan te nemen.
  • “Gewest moet meer sociale woningen bouwen” De grootste wijngaard van Brussel moet verhuizen om plaats te maken voor bouwgrond. Daardoor zal wijnboer Marc De Brouwer uit Ukkel de komende twee jaar niet meer van zijn eigen wijn kunnen drinken. Zolang duurt het eer zijn wijnplanten in nieuwe grond kunnen verdergroeien.
  • Te weinig cipiers voor te veel gevangenen De toestand in de gevangenissen van Vorst en Sint-Gillis is nog problematischer dan in de meeste bewaarhuizen in Vlaanderen en Wallonië. Dat zegt professor Kristel Beyens van de VUB naar aanleiding van de massa-ontsnapping uit de gevangenis van Dendermonde. De bevolking in de Brusselse gevangenissen is een smeltkroes van nationaliteiten en dat maakt de situatie in Vorst en Sint-Gillis nog explosiever.
Share