Categorieën
People & Lifestyle

Lopen in Brussel

Nu de marathon van Brussel er aankomt, wou ik eens vragen of er nog vrijetijdslopers zijn bij Brusselblogt en zo ja waar ze gaan lopen.

Ik loop al enkele jaren een parcours van ongeveer 12,6 kilometer dat gaat van de Daillylaan, door de Plaskywijk langs de Tongerenstraat. Daarna van Merode langs de Tervuursesteenweg tot aan het park van Woluwe waar ik een stukje doorloop. Aan de Vorstlaan loop ik naar links over de oude spoorwegbedding-brug richting Kraainem, bij de eerste straat ga ik links naar beneden en dan via de Malouvijvers terug de Tervurenlaan omhoog. Halverwege het Jubelpark via de Notelaarsstraat terug naar Dailly. Het is een heel gevarieerd parcours met leuke hellingen en veel groen. Er zijn ook weinig verkeerslichten zodat je bijna de hele tijd kan doorlopen. De auto’s moet je er jammer genoeg bijnemen, net zoals, soms, de loslopende honden.

Voor wie nog niet overtuigd is dat lopen in Brussel prettig kan zijn, vond ik zopas volgende uitspraak van marathonloper Rik Ceulemans op running.be.

Voorlopig is Rik Ceulemans helemaal gefocust op de ING Brussels Marathon.

“Ik heb al veel marathons gelopen, maar een van de allermooiste is zonder twijfel Brussel. Het is een vrij zware wedstrijd, een koers die eigenlijk op mijn lijf geschreven is. Bovendien loop je door prachtige wijken van de hoofdstad en zit je een groot stuk in parken en bossen. Werkelijk uniek. En geloof het of niet, maar ik kan hiervan echt genieten. De meeste marathons zijn monotoon en saai. Niet zo in Brussel. Om de haverklap kom je in een andere, nieuwe omgeving terecht, het gaat bergop, bergaf, kortom het vergt heel veel van je fysieke mogelijkheden. Het feit dat ik een goede bergloper ben, is natuurlijk een onmiskenbaar voordeel in wedstrijden als deze.” (via)

Steven

Share