Categorieën
Podium

Stand-up comedy

Ik ben dit weekend voor de eerste keer naar een (engelstalige) stand-up comedy avond geweest in Brussel. Standupworld organiseert elke maand een optreden in Theater 140 (Plaskylaan). Het was een volle zaal met uiteraard veel UK natives en tevens was het bloedheet wegens gebrek aan airco. Zelfs al staat je Engels op een behoorlijk niveau, je mist hier en daar toch een culturele referentie. Be that as it may, het was een geweldige avond.
Standupworld 16 sept

Het eerste optreden was van Inder Manocha, een ‘british-indian comedian’ , die gedurende een half uur zei dat ie het niet over rassen wou hebben , en uiteraard niks anders deed. Een beetje stroef soms, maar toen hij begon te flirten met een dame in het publiek, kwam ie wel op dreef.
Inder Manocha

De tweede speaker was Tom Stade, een Canadees die niet vies was van wat controverse. Sommige mensen kunnen moeilijk lachen met moppen over de islam en Irak, maar daar trok hij zich duidelijk niks van aan. En terecht, hij was hilarisch.
Tom Stade

Na de pauze – een verrukkelijke 33 cl later – was het aan de slightly overweight Ricky Grover, die opkwam met een Lordi-achtig masker, een half uur spotte met vegetariers, intellectuelen en ‘ginger midgets’, een staande ovatie kreeg toen hij de deuren ging openzetten (inmiddels was het een intense 35° binnen) en besloot met een persiflage op zijn (vermoedelijke) vader, Pavarotti.
Ricky Grover

We kwamen buiten met pijn in onze kaken en zo hoort het. Een dikke aanrader! En nu nog eens nederlandstalige stand-up comedy vinden in Brussel …

Share