Categorieën
0110 Brussel Actua

Verdraagzaamheid

Sigaretten

Ik hoop van harte dat indien U als roker naar de 0110 concerten trekt deze namiddag, U kunt rekenen op een beetje verdraagzaamheid rondom U!

U (niet-roker) vindt dit nu waarschijnlijk een uiterst provocatieve post van een roker. En hopelijk ben je nog aan het lezen, want dit moet geen artikel over roken/niet-roken worden. Over het provocatieve bent U juist (ik ben géén roker meer), en ik wens je dan ook toe dat je deze namiddag op de concerten niet alleen geniet van een resem steengoede concerten, maar ook tijd om na te denken over wat (on-)verdraagzaamheid betekent. Wat willen/kunnen we nog verdragen? De buur met zijn voorkeur voor luide foute muziek, de roker naast ons in straat, de overbuur die wel eens lang door ons raam tuurt, de politicus met de foute ideeën, de man met de grote auto,… Zult U de persoon met de foute politieke ideeën vanaf vanavond met verdraagzaamheid bejegenen en naar zijn/haar besognes luisteren, liever dan hem/haar te bestoken met verwijten hoe fout hij/zij is?

Laat vandaag een dag zijn waarop we ons niet laten opleggen hoe we ons moeten gedragen, maar een dag zijn waarop we met z’n allen eens nadenken hoe we onze straat, onze buurt, onze gemeente, ons gewest en bij uitbreiding onze wereld een mooiere plaats maken om te leven. Plus est en vous! (Lodewijk Van Gruuthuse)

Share