Categorieën
Wonen in Brussel

Cyclocity: succes op de verkiezingen

Ik hou sinds de introductie van de Cyclocity fietsen in de gaten hoeveel ze gebruikt worden, zowel per station als globaal. Hoe? Dat ga ik niet aan uw neus hangen. Maar deze resultaten wou ik u toch niet onthouden: het succes van Cyclocity tijdens de verkiezingen:
Cyclocity: succes op verkiezingen
De grafiek zit als volgt in mekaar: ik tel voor alle Cyclocity stations hoeveel fietsen erin geparkeerd zijn, en hoeveel plaatsen er vrij staan. Gemiddeld zijn er 15 fietsenstands per station en ik schat dat ze gestart zijn met 10 fietsen per station. De oranje grafiek is het aantal geparkeerde fietsen, en de groene lijn is het aantal vrije plaatsen. Als de ene omlaag gaat (meer fietsen in gebruik) gaat de andere uiteraard omhoog (meer vrije plaatsen). De periodes waar ze allebei = 0 zijn, is als er geen cijfers beschikbaar zijn (kan ik niks aan doen).

Wat zie je nu voor vorige zondag, de zonnige verkiezingsdag? Er zijn nog nooit zoveel fietsen gebruikt geweest. Het begon om 13u, met een piek vlak voor 16u en het eindigde voor 18u. Er waren op het hoogtepunt bijna 100 fietsen tegelijk in gebruik. Ik heb de mijne gebruikt rond 18u30, dus ik zit ook in de statistiek. (Ik zit nu al aan mijn derde weekabonnement!)

Als je de grafiek van de ganse week bekijkt zie je de piek heel duidelijk:
Cyclocity: succes op verkiezingen

Share