Categorieën
Wonen in Brussel

Afzetters!

Vooraleer de vieze reacties binnen stromen: er bestaan wel degelijk eerlijke taxichauffeurs! Anderzijds, hoeveel brusselse taxichauffeurs kunnen dit lezen (ooit al ene gehad die 2 woorden nederlands sprak?), dus wat is de kans op een negatieve reactie? Dit artikel gaat over die minder eerlijke taxichauffeurs.

Taxis zijn voor ons hier thuis onontbeerlijk. Heen en terug naar de luchthaven, zuidstation (met bagage), of gewoon tijdens een late weekendnacht. We wonen nu al lang genoeg in Brussel om te weten wat de kortste weg of de meest verkeersvrije weg is van en naar bepaalde plaatsen. Gezien wij thuis onder elkaar Engels praten, durven taxichauffeurs dat wel eens interpreteren als een open invitatie om ons eens goed in het zak te zetten. Telkens staan ze dan verstomd als we hen vragen om een andere route te nemen.

Laatst was het weer eens zover en kon ik het niet laten om de chauffeur in kwestie eens goed te schofferen, want een officiële klacht indienen voor wat hij deed was dan weer moeilijk. Het zit namelijk zo dat taxis hier worden vergoed om stil te staan, naast de afgelegde kilometers. Van het zuidstation tot bij ons thuis zijn er 3 verschillende opties die in aantal kilometers nauwelijks verschillen. Een taxirit kost dan gemiddeld 11€. Nu koos de chauffeur in kwestie die ene route met werkzaamheden en gegarandeerde files en rijfde op deze manier een goede 3€ extra binnen. Een klein ommetje van een halve euro, of een alternatieve route heeft ie vermeden. Dit is gedrag waar je weinig kan aan doen, en die mij dus nog meer dan gewoonlijk op stang jaagt.
Handige tip voor regelmatige taxi-gebruikers: taxi’s reserveren maakt bij Taxis Verts geen reet uit! Toen onze gereserveerde taxi eens niet aankwam (en we van puur miserie met de auto naar het zuidstation gereden zijn met 35€ parking voor het weekend), en we naar Taxis Verts belden om te vragen hoe het ermee zat, werd ons vermeld dat het druk was en gereserveerde taxi’s worden gewoon 15 minuten voor het tijdstip naar de plaats gestuurd. Daar sta je dan met je reservatie!

Share