Categorieën
Brussel Actua

‘Vandalisme lokt vandalisme uit’

De internationale mediagroep ClearChannel spendeert in België elk jaar een kwart miljoen euro om de vernielingen aan wachthuisjes bij bus- en tramhaltes te herstellen. Opvallend is dat veertig procent van dat budget naar het Brussels gewest gaat. ClearChannel beheert zo’n 460 bus- en tramhokjes, verspreid over zestien Brusselse gemeenten. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Nepjournaal RTBF lokt veel reacties uit De politieke wereld reageert met zeer gemengde gevoelens op de speciale nieuwsuitzending gisteravond van de RTBF. Die meldde dat Vlaanderen zijn onafhankelijkheid had uitgeroepen en dat koning Albert het land had verlaten. Pas na veertig minuten kwam onderaan in beeld de vermelding ‘Ceci est une fiction’.
  • 14 miljoen voor Brusselse jeugdopleidingen De Brusselse regering investeert in de jeugdopleidingen van Brusselse sportclubs. Volgens het vierjarenplan wordt er jaarlijks 3,5 miljoen euro geïnvesteerd. Met dat geld moeten de clubs topsportopleidingen organiseren voor jongeren. Daarvoor ondertekenden de sportclubs vandaag een convenant met de minister-president Charles Picqué (PS) en minister Guy Vanhengel (VLD).
  • Gentrificatie duwt armere bewoners uit Brussel De gentrificatie van sommige wijken duwt armere bewoners vaak weg uit Brussel, en dus niet alleen naar de armere wijken in het gewest. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de ULB.
Share