Categorieën
Brussel Actua

Hoe meer lawaai, hoe meer licht

‘Meer licht!’, zo heet de lichtinstallatie die sinds vorige week het Schumanplein siert. Het kunstwerk werd gemaakt door het Duits-Turkse kunstenaarsduo Anny en Sibel Öztürk en is een initiatief van het Goethe-instituut en de Duitse regering, die momenteel de Europese Unie voorzit. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Pascal Smet tussen ministerschap en schepenzetel Toen Pascal Smet drie jaar geleden de Brusselse politiek binnenstapte, ging een siddering door regering en parlement. Een jonge Vlaming die de Brusselse beleidsvoerders met een welgemikte uitspraak op hun plaats kon zetten. Vandaag bepaalt Smet mee het beleid in deze stad maar nog zorgt zijn ‘parler franc’ met de regelmaat van de klok voor een golf van reacties. Onterecht, vindt Smet: “Ik zeg wat ik denk, maar altijd in het belang van de Brusselaar.?
  • Woontorens geen taboe meer Woontorens vormen het enige antwoord op de almaar groeiende bevolking en de dringende behoefte aan degelijke middenklassewoningen. Dat zeggen bouwpromotoren en projectontwikkelaars al jaren, maar nu volgt ook de politieke wereld.
  • Eerste deel renovatie PSK bijna achter de rug In februari moet de eerste fase van de restauratiewerken aan het Paleis voor Schone Kunsten voltooid zijn. De hele noordkant van het gebouw heeft zowel vanbinnen als vanbuiten een serieuse opknapbeurt gekregen. De oorspronkelijke lichtkoepels in de tentoonstellingsruimten zijn in ere hersteld.
Share