Categorieën
Den Vijfhoek Podium

Het riolenmuseum, had u daar al van gehoord?

Vandaag toevallig gezien in de bus, aan de Anderlechtse poort: het riolenmuseum! Ik had er nog nooit van gehoord, maar het intrigeerde me wel. Ik was even bang dat het gewoon om een antiek bordje ging dat er nog altijd hing uit nostalgische overwegingen, maar het beestje blijkt nog altijd te bestaan: brucity.be. Volgens het Nieuwsblad (hier) zou de Zenne er zelfs te zien zijn!

Is iemand er ooit al geweest? Is er veel te zien, is er een echte rondleiding, of is het niet meer dan een paar ruimtes met wat foto’s en machines? Het lijkt me in ieder geval heel interessant om deze minder geurige kant van Brussel te leren kennen. Ik weet dat het Davidsfonds tijdens de Nacht van de Geschiedenis al een soort riolenrondleiding georganiseerd heeft, maar die heb ik gemist.

Share