Categorieën
Reizen & Toerisme

Foto van At*mium geen goed idee

Site van At*mium
We weten dit al langer:

Laken – Een foto van het At*mium zonder toestemming op een website of in drukwerk plaatsen, kan dure gevolgen hebben. De auteursrechtenvereniging Sabam gaat actief op zoek naar overtreders van de auteurswet. Die beeltenisrechten van het At*mium brengt jaarlijks 30.000 euro op.
(…)
Thierry Dachelet, communicatiedirecteur bij Sabam, heeft geen medelijden (…). “Iedereen moet de wet kennen. Op de site at*mium.be staat duidelijk een link naar Sabam. Hij moest weten dat het At*mium een auteursrechtelijk gebouw is.”
uit brusselnieuws.be


U ziet het belang van het internet: als het op de site staat, wordt iedereen verondersteld het te weten. Probleem is: daar is hun eigen webmaster kennelijk niet van op de hoogte. Op hun site staat nu namelijk wel een logo dat verdacht veel lijkt op dat van FM Brussel (de vijfpuntige ster), maar geen link naar SABAM. Wat moeten hun advocaten nu gebruiken als zielig excuus?

Grappig is ook dat er nog nooit zoveel foto’s van het At*mium verschenen zijn op Flickr als deze week, omdat de launch van Windows Vista daar gehouden werd. Je staat met je camera voor een bouwwerk met negen immense bollen die allemaal flikkeren, wat doe je? Eerst de site gaan bezoeken om te weten of het mag?

Beeltenisrechten” … Daar heeft de bouwheer zich duidelijk laten naaien.

Share