Categorieën
Brussel Actua

Picqué: “Vandenhaute kan geen burgemeester blijven”

De burgemeester van Sint-Pieters-Woluwe, Jacques Vandenhaute (MR), moet zijn burgemeestersjerp afleggen. Dat zegt minister-president Charles Picqué (PS) na een beslissing van het rechtscollege. Dat stelt dat Vandenhaute zijn kiesuitgaven ruimschoots heeft overschreden. Vandenhaute gaat in beroep. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Nieuwe Mouterijbrug of ‘Ikeabrug’ wekt afkeer De omwonenden van de Mouterijbrug, die momenteel wordt aangepast voor het Gewestelijk expresnet Gen, moesten enkele ochtenden geleden hun ogen eens extra uitwrijven. Nu het aantal sporen wordt uitgebreid, moet ook de oude brug vervangen worden door een langer exemplaar.
  • BGDA wil geen aparte databank voor allochtonen De BGDA, de Brusselse Dienst voor Arbeidsbemiddeling, start geen aparte databank voor allochtonen en mensen met een handicap. De Vlaamse tegenhanger VDAB kondigde vandaag zijn plannen aan voor zo’n databank. Maar de BGDA zegt dat het moeilijk is om te definiëren wie een allochtoon is, en wie niet.
  • “Gewest moet meer middeninkomens aantrekken” Met het verwerven van de spoorwegsites Delta en Josaphat kan/wil het gewest nieuwe inwoners lokken. VLD-parlementslid Carla Dejonghe heeft berekend hoeveel directe meerinkomsten de gemeenten Oudergem en Schaarbeek (én het gewest) uit het aantrekken van middeninkomens, mensen met een baan, kunnen halen. Een pak geld, zo blijkt.
Share