Categorieën
People & Lifestyle Wonen in Brussel

Onderzoek: Brusselaars over Brussel

Dedicated Research heeft in januari 2007 een peiling uitgevoerd voor Cocof, waaruit onder meer blijkt hoe Brusselaars hun stad zien. Een uitgebreid verslag vind je hier, maar de voornaamste conclusies zijn:

Een overgrote meerderheid (84%) van de inwoners van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft een sterk Brussels gevoel en is fier om Brusselaar te zijn (35% “zeer fier? en 49% “nogal fier?). Dit positieve gevoel geldt voor alle leeftijdsklassen, alle sociale klassen en de verschillende talen (de Vlamingen zijn zelfs nog iets fierder dan de Franstaligen om Brusselaar te zijn).

Brusselaars houden van hun stad en erkennen haar vele kwaliteiten. Ze gaan daarbij verder dan de “clichés? (Grote Markt, Atomium…) maar ook de vele culturele activiteiten, de gebouwen/monumenten/interessante architectuur, de levenskwaliteit… worden vaak als troeven van Brussel genoemd.

Precies 2 op 3 personen reageren positief op het idee van toerisme in Brussel (66% hebben een positief gevoel (16% “zeer positief? en 50% “vrij positief? wanneer ze aan “toerisme in Brussel? denken; 26% zijn onverschillig (“niet positief, niet negatief?) en slechts 5% drukken een negatief of zeer negatief gevoel uit.

De Brusselaars zijn erg overtuigd van het belang van Brussel als toeristische bestemming op Europees vlak (76%, waarbij 18% denkt dat het een “toeristisch erg belangrijke bestemming? is en 58% een “belangrijke? bestemming. Slechts 1% denkt dat Brussel “helemaal geen belangrijke? toeristische bestemming is. Een bevestiging van deze blijk van vertrouwen: 25% van de personen aarzelen niet om Brussel gelijk te schakelen met Parijs, 22% vergelijken Brussel met Amsterdam… Daarna volgt Londen (9%), Berlijn (6%)… Het zijn kortom verwijzingen naar de Europese topsteden.

Share