Categorieën
Brussel Actua Wonen in Brussel

Brussel in top vijf van meest leefbare steden van Europese Unie

Brussel staat met 105,6 punten op nummer vier in de lijst van de meest leefbare steden van de Europese Unie. Wenen voert de lijst aan met 107,7 punten en wordt op de voet gevolgd door Kopenhagen (106,2 punten). Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, neemt dit jaar de rode lantaarn van de Slovaakse hoofdstad Bratislava over. Dat blijkt uit het jaarlijks onderzoek “Quality of Living” van Mercer Human Resource Consulting. (bron: Belga – DS Online)

 De top vijf van de meest leefbare Europese steden is dit jaar dezelfde als in 2006. Uit het onderzoek van de leefkwaliteit in 215 steden wereldwijd blijkt dat de beste stad ter wereld om in te wonen Zürich (Zwitserland) is. Bagdad blijft voor het vierde jaar op rij de minst leefbare stad. In de top dertig ligt meer dan de helft van de steden in West-Europa. Voor de VS blijft Honolulu (Hawai) de hoogst geplaatste stad. Meer files en luchtvervuiling veroorzaken de grootste problemen in populaire steden zoals Chicago, Washington, San Francisco en Los Angeles. In Azië zijn Singapore en Tokio de koplopers. Hong Kong daalt twee plaatsen in de rangschikking ondanks de moderne en efficiënte infrastructuur. Shanghai is de Chinese stad met de hoogste plaats in de ranking.

Share

Door Thomas

Thomas VAN WAEYENBERGE, geboren en getogen in Brussel, vader van 3 jonge kinderen, en actief in institutionele relaties op wereldvlak. Cosmpoliet die toch graag thuis komt in Brussel: “One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.” – Henry Miller. Interesse in fotografie, architectuur, urbanisatie en duurzame ontwikkeling. Contact: www.wacondah.com of vw.thomas@gmail.com. Foto's op www.flickr.com/wacondah. Located at Schuman 6 - with an attitude.