Categorieën
Podium

Het Kampioenschap van Brussel

kampioen

Het Kampioenschap van Brussel is de derde editie van een nu al legendarische wedstrijd voor Brusselse muziekgroepen. Net zoals in 2003 en 2005 spelen 30 groepen de voorronden in 6 Brusselse jeugdhuizen, en daar haalt onze jury 8 finalisten uit. Muziekgroepen met een groot zelfvertrouwen kunnen nu reeds de datum van de finale in hun agenda schrijven: 7 december 2007 in de AB !

Wat ons is bijgebleven uit de eerste twee edities zijn de volle zalen en de hoge kwaliteit van de inzendingen. En daarom werken we met deze editie 2007 op eenzelfde manier verder. Nog steeds willen we in de eerste plaats een podium geven aan debuterende groepen, en we hebben die doelstelling in dit traject gestoken: Het is een opdracht voor jeugdhuizen om debuterende groepen een kans te geven, en de Brusselse jeugdhuizen gaan die verantwoordelijkheid niet uit de weg want zij organiseren met ons de voorronden.

De finale halen geeft in het Kampioenschap van Brussel een plaats op het podium van de AB Box. Dat alleen zorgt ervoor dat onze finalisten eigenlijk al gewonnen hebben. Met de finalisten maken we overigens een compilatie-CD die als een staalkaart van de Brusselse rockmuziek gepresenteerd wordt.

Volgens eenzelfde reglement lopen er gelijktijdig in de Vlaamse provincies 5 andere wedstrijden. Samen met het Kampioenschap van Brussel zijn deze wedstrijden verenigd in het traject “100 % PUUR” dat door Poppunt gecoördineerd wordt. In 2007/ 2008 zullen de finalisten van alle wedstrijden samen meer dan 200 keer op meer dan 100 podia van jeugdhuizen en festivals staan.

Om nog een extra kers op de taart te zetten, krijgen Brusselse band er nog een extra wedstrijd bij: Via de website van Het Kampioenschap kan je ook deelnemen aan een voting-wedstrijd waarmee er 3 podiumplaatsen op het Bruksellive festival te winnen zijn!

Share