Categorieën
Brussel Actua

Een markt en andere eisen voor Rogierplein

Volgende week maakt minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) het definitieve plan voor de heraanleg van het Rogierplein bekend. Buurtbewoners, hoteliers en handelaarsverenigingen probeerden de afgelopen weken hun desiderata er op de valreep door te drukken. Deels met succes. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Henri Gustave Wittamer overleden De bekende Brusselse banketbakker Henri Gustave Wittamer is overleden. Zijn vader, Henri Wittamer opende in 1910 een eerste bakkerij op de Grote zavel in Brussel. Na zijn dood liet hij de zaak over aan zijn zoon Henri Gustave. Wittamer staat bekend als een van de beste chocolatiers en banketbakkerijen van België.
  • Toerisme is zorgenkindje Toerisme Vlaanderen behandelt Brussel stiefmoederlijk. Dat vindt Vlaams parlementslid Sven Gatz (Open VLD), die hierover een vraag stelde aan minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA). Klopt niet, is het antwoord: “Momenteel gaat er erg veel aandacht naar de werking naar Brussel.”
  • Balkan Trafik: clubbing op zigeunermuziek De Brusselse DJ Gaetano Fabri maakt deel uit van de nieuwe stroming dj’s die hun clubbing-cultuur met traditionele muziek uit de Balkan mengen. Sinds enkele jaren brengt hij de zigeunercultuur, Balkanfanfares, klezmer en Russische muziek op de Europese dansscenes, voornamelijk in Parijs en Brussel. Tijdens het Balkan Trafik festival deelt hij op vrijdag het podium met de Bulgaarse gitaarvirtuoos Lubo Alexandrov en op zaterdag treedt hij op in het kader van Balkan Beats Europe.
Share