Categorieën
Foto Podium

Tentoonstelling Urban Reflections

Urban Reflections

Als woonplaats van de helft van de wereldbevolking wordt de stedelijke omgeving meer en meer een nieuw thuis. Globalisering, snelle toegang tot informatie, de enorme verscheidenheid aan religies, lifestyles, culturen en etnische groepen maken culturele en sociale interacties tussen mensen steeds complexer. Gelijk met het groeien van steden, neemt de behoefte aan een eigen plek toe. Uiteindelijk zijn we in de moderne stad op zoek naar een gevoel van geborgenheid. De fotografen hebben hun camera niet gebruikt voor “cliché kiekjes”, maar voor het vastleggen van hun eigen plekje. Zij nodigen de toeschouwer uit om er een kijkje te komen nemen.
via gemeenschapscentrum De Maalbeek

Onder dit motto stellen zeven buitenlandse fotografen hun werk tentoon in gemeenschapscentrum De Maalbeek in Etterbeek. Zeven expats die om allerlei redenen Brussel als hun tweede thuis beschouwen. We hebben te maken met een Portugese, Susana Braz, een Duitser Stefan Eckhoff, een Griek Constantinos Fatouros, twee Britten Neil Campbell en Neil Maclean, en twee Roemeense madammen, Bianca Busuioc en Oana Uiorean. Oana is ook lid van de brusselblogt flickr groep, dus van haar zie je hier rechts af en toe een foto voorbijflitsen.

De vernissage van de tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 20 april om 19u in Zaal De Maalbeek, Hoornstraat 97 te Etterbeek.
De tentoonstelling is open van woensdag tot vrijdag van 11u tot 18u en zaterdag van 11u tot 15u met aanwezigheid van de fotografen. Ze loopt nog tot 16 mei.

Share