Categorieën
Brussel Actua

Minder Nederlandstaligen in Brusselse scholen

Ook dit jaar is het aantal leerlingen in het Brussels Nederlandstalig onderwijs gestegen. Maar het aandeel homogeen Nederlandstalige en taalgemengde leerlingen neemt af, zo blijkt uit de februaritelling van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Verhuist RSC Anderlecht naar Schaarbeek? Voor Sporting Anderlecht ligt de enige mogelijkheid om een nieuw stadion te bouwen buiten de gemeente Anderlecht, nu de locatie in Neerpede een negatief advies van de gemeente kreeg. De site van Schaarbeek Vorming ligt als nieuwe kanshebber op tafel.
  • Nieuwe Dada verrijst op 19 mei Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar café Dada verrijst uit zijn as. Stuwende krachten achter de nieuwe vzw Springplank Dada zijn Atlantis en Dimitri, die in de vorige Dada hun kunde en gedrevenheid al ruimschoots bewezen hebben.
  • Taxichauffeurs niet blij met nachtnet Noctis De Brusselse taxichauffeurs zijn niet tevreden met het nachtnet van de MIVB, Noctis, dat vorige week van start ging. De taxichauffeurs klagen dat de weinige klanten die er ’s nachts zijn, hun nu helemaal afgenomen worden. Bovendien zeggen ze de houding van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet niet te begrijpen.
Share