Categorieën
Brussel-Stad Den Vijfhoek

Spanjeplein, doods plein?

Het Spanjeplein is zo’n typische plek waar meer uit te halen valt. Je weet wel: het plein dat zowat verborgen ligt tussen het Centraal Station en de Bergstraat, met een parking eronder en omringd door de achterkant van hotels. Het plein wordt gekenmerkt door een grote stenenvlakte met hoog daarboven uittronend Don Quichote op zijn paard. Ook is er een standbeeld van Bela Bartok te vinden (zie eerder ingezonden foto).

Spanjeplein, Jazz Marathon

In tegenstelling tot wat de foto hierboven doet vermoeden (Jazz-marathon dit week-end), ligt het Spanjeplein er meestal ongebruikt bij, pendelaars en verdwaalde toeristen niet te nauw genomen. Graag wil ik dat plein vaker zo levendig!

Wanneer ik langsloop, beeld ik me een zee van terrasjes in, iets waar we in Brussel nooit genoeg van kunnen hebben. Maar ook een wekelijks terugkerend evenement voor muziekliefhebbers of skatende jongeren behoren tot de mogelijkheden. Misschien hebben jullie nog andere voorstellen?

Want, geeft toe, met festival erbij ziet het er toch veel beter uit.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.