Categorieën
Sport

20km: dank aan de supporters!

Qatar runner, foto genomen door VredesEilanden(foto: Vredeseilanden) De weersvoorspellingen met regen en dikke wolken zaten er dit jaar gelukkig naast, en het milde weer lokte terug heel wat kijklustigen naar het parcours van de 20km. De supporters waren weer talrijk opgekomen. Zo zag Koen Fillet onze charmezanger Will Tura langs de kant staan (hoewel hij stiekem had gehoopt op Keith Richards), en ik heb, naast heel wat zwart voor mijn ogen 😉 , enkele politici zien staan (noch vriendin, noch ouders heb ik gezien!).
Veel foto’s zijn reeds te vinden op Flickr. Ik kan de foto’s in mijn hoofd (het is nog wachten op het kabeltje die de foto’s in mijn hoofd kan uploaden naar de computer!) enkel maar koesteren. Het meisje in Ter Kameren Bos met het zelfgemaakte spandoek in vele kleuren die zei “Vous êtes tous les meilleurs”, deed wél je hart smelten. En dit beeld vat zeer goed weer hoe iedereen langs de kant iedere loper een hart onder de riem trachtte te steken.
Over het algemeen was het weer een goede organisatie, hoewel er toch een aantal punten ter verbetering zijn voor het volgende jaar:

  • Supporters niet toelaten tot zo dicht bij de start. Op 10 minuten voor de start staan zij alle ingangen voor de resterende lopers te blokkeren. Mix dit met de zenuwen van de lopers, en je krijgt nogal makkelijk een explosieve mix die durven eindigen in lichte beledigingen.
  • Medaille-bedeling en afstaan van de chips dient weer onder de bogen te gebeuren om de files aan de aankomst te vermijden (sommige mensen zagen de aankomst met tijdsopname op 10 à 15 meter, maar stonden nog 10 minuten in de file om erover te komen).
  • Duidelijkheid over het 10km punt. Is het nu de mat of is het dat bord langs de weg? Ze stonden beiden op een 300 meter van elkaar…
  • U vult maar aan… maar laat vooral niet na om met ons jouw positieve ervaringen te delen
Share