Categorieën
Den Vijfhoek Foto Sint-Joost-ten-Node

Ingezonden: St François les Bains

Hannes De Geest zond ons volgende ontstellende foto-reportage.

Zwembad Sint Joost - foto Hannes de Geest

Hierbij enkele prentjes van het St Franciscus-bad van de gemeente St Joost; het is zonder meer fijn baantjes trekken in een art decogebouw; nog beter wordt de sfeer met een elektromuziekje en gedoofde verlichting.

Een minder feeëriek beeld blijft voor de onwetende badgasten verborgen in de ondergrondse gangen en op de bovenste verdiepingen van het bad; wie vies is van wat vuiligheid in het water moet niet in een openbaar zwembad komen, maar wat je in bijlage ziet is slechts het topje van de afvalberg.

Zwembad Sint Joost - foto Hannes de Geest

Wie verder kijkt dan zijn duikbril stelt vast dat de tand des tijds onverbiddellijk toeslaat, net als het royale mestoverschot van die lieve turkse tortels en het jarenlange wanbeheer van de kleinste, armste en meest anarchistisch bestuurde gemeente van Brussel.

Lachwekkend is dat er de laatste decennia blijkbaar niemand is geweest op de gemeente St Joost die eens de moeite wilde doen om een kuisfirma te laten komen in afwachting van een renovatie van het zwembad. Zou het ten slotte niet gezonder zijn om in het kanaal te zwemmen?


Zwembad St Joost - foto Hannes de Geest

Zwembad St Joost - foto Hannes de Geest

Share