Categorieën
Brussel Actua

VGC op studiereis in Berlijn

Tussen Brussel en Berlijn bestaan heel wat gelijkenissen. Het Hoofdstedelijk Gewest en de deelstaat Berlijn hebben elk een eigen regering en eigen bevoegdheden. Tegelijk zijn ze allebei de hoofdstad in een federaal land. Stof genoeg voor een studiereis van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) naar de Duitse hoofdstad. Lees en bekijk meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • 27 septembre : tvbrussel en français Le jeudi 27 septembre prochain, à l’occasion de la fête de la Communauté française de Belgique, tvbrussel va prendre une initiative symbolique. La chaîne régionale bruxelloise flamande offrira une surprise aux Bruxellois francophones en réalisant son programme en français.
  • Vanhengel wil autobelasting per kilometer De Brusselse minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD), stelt een nieuwe autobelasting voor die per afgelegde kilometer berekend wordt. Hij pleit voor een gps-systeem in elk voertuig om zo de verplaatsingen te volgen.
  • Erasmus en VUB smelten samen Binnen vier jaar moeten de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool één instelling zijn. Dat kondigde VUB-rector Benjamin Van Camp aan tijdens de academische openingszitting van de Universitaire Associatie Brussel. Beide instellingen keurde het principeakkoord al goed.
Share