Categorieën
Brussel-Stad Reizen & Toerisme

Problemen in Brussel-Centraal

Brussel Centraal sukkelt
Het was dit weekend geen pretje voor de treinreiziger in Brussel Centraal. Er zijn maar 4 van de 6 sporen in gebruik en mede daardoor (en misschien een beetje Murphy) was het gokken wanneer en of je trein zou toekomen. Ik was aan het wachten op mijn vriendin die van Amsterdam kwam, en na ettelijke wijzigingen aan het schema is de trein, zoals zovele, geschrapt (ttz, hij bleef staan in Brussel-Noord, om dan vandaar weer te vertrekken naar Nederland). De mensen die in Centraal stonden te wachten voor de trein naar Amsterdam, werden verzocht de eerste trein naar Noord te pakken, om daar alsnog te kunnen vertrekken.
De reizigers op de trein zelf, waaronder een pak buitenlanders natuurlijk, bleven in het ongewisse of de trein nu uiteindelijk ging verder rijden naar Centraal en Zuid. Eenmaal ze pakken mensen zagen instappen die weer gingen vertrekken naar Nederland, werd het duidelijk dat er best uitgestapt werd.

Hetgeen mijn vriendin de woorden ontlokte: “Dat zou nu eens in Nederland nooit gebeuren”. Overdreven waarschijnlijk, maar de NMBS presteerde toch maar weer ondermaats.

Share