Categorieën
Brussel Actua

Bijna honderd betogers opgepakt na rellen van woensdag

Bij de rellen woensdagavond in Sint-Joost-ten-Node en Schaarbeek heeft de politie 94 mensen opgepakt. Acht politieagenten raakten gewond bij de incidenten. Aanleiding was een verboden pro-Turkse betoging op het Schaarbeekse Liedtsplein die door de politie uiteengedreven werd. Dat leidde tot woede bij een deel van de manifestanten. In de buurt werden auto’s en ruiten vernield en ook enkele bussen en trams van de MIVB deelden in de klappen. Lees en beluister meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Blinden en slechtzienden: de stad als struikelblok Geluids- en lichtsignalisatie die het niet doet, betonblokken pardoes op het trottoir, en amsterdammertjes: Zuidstation en omgeving vormen een echt hindernissenparcours voor blinden en slechtzienden. “In de Engelandstraat, nota bene de straat waar de Brailleliga zit, doet de signalisatie het al jaren niet,” zegt de slechtziende Marie-José De Velder (60).
  • Marie Daulne: ‘Mijn muziek is nooit af’ “Ik heb me nooit opgesloten binnen één genre. Ik begon met alleen maar stemmen, dus was ik a capella. Later voegde ik instrumenten toe. ‘Wat doe je nu?’ vroegen ze. Ik ben altijd eclectisch geweest.” Marie Daulne leidt al vijftien jaar Zap Mama, een groep met wereldfaam.
  • De Iguanodon kreeg een facelift ! “Een onvergetelijke belevenis” schreeuwt de folder van het Museum voor Natuurwetenschappen je toe. En voor één keer heeft het promopraatje overschot van gelijk. Na drie jaar verbouwingen gaat de Galerij van de Dinosauriërs weer open, en je weet niet wat je ziet: de opgeblonken skeletten ogen meer indrukwekkend dan ooit tevoren.
Share