Categorieën
Brussel Actua Wonen in Brussel

Nieuwe Brusselse groepering deelt 20.000 vlaggen met iris uit

Een vijftigtal mensen heeft in de nacht van zaterdag op zondag in en rond Brussel 20.000 “vlaggen” uitgedeeld waarop een iris staat afgebeeld, het symbool van het Brussels gewest. De actie is een initiatief van de nieuwe groepering Bruxsel Iris, die het hoog tijd vindt om de “Brusselse identiteit” aan te wakkeren.
De vrijwilligers deelden 20.000 A3-bladen uit waarop de iris afgeprint is tegen een blauwe achtergrond. Bedoeling is dat de Brusselaars het blad aan het raam van hun huis hangen.

Daniel Verougstraete, een van de initiatiefnemers, benadrukt dat het om een politiek onafhankelijke actie gaat, die er enkel op is gericht de huidige federale regeringsonderhandelaars te wijzen op de meertaligheid en het multiculturele karakter van Brussel. “Onze hoofdstad moet de hoeksteen worden van de goede werking van België en de uitstraling van ons land.

Brussel is meer dan een probleem dat geregeld moet worden door twee gemeenschappen die een scheiding willen”, aldus Verougstraete. Bruxsel Iris (www.bruxseliris.be.) plant nog meer acties in de toekomst. (belga/dm)

bruno.fm

bruno.fm sprak met Verougstraete.
[audio:http://www.fmbrussel.be/files/brunofm/audio/071105vlaggen.mp3]

Share