Categorieën
Brussel Actua Wonen in Brussel

Woluwelaan bijna Spaaklaan

Paul Henri Spaak

De burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe Olivier Maingain (FDF) wil de naam van de Woluwelaan dan toch niet veranderen in de Paul Henri Spaaklaan. Volgens de krant La Capitale wil hij kosten vermijden voor de bedrijven in de laan die door de naamverandering ook hun adres zouden moeten wijzigen.
brusselnieuws

En wie was Paul-Henri Spaak weer? Minister van Buitenlandse Zaken tijdens WOII, maar vooral bekend door zijn rol in de oprichting van Europa.

Nog terwijl hij in ballingschap te Londen was, lag hij aan de grondslag van de samenwerking tussen België, Nederland en Luxemburg (zie Benelux). In augustus 1949 werd hij voorzitter van de Raadgevende Vergadering van de Raad van Europa. Van 1952 tot 1953 was hij voorzitter van de Gemeenschappelijke Vergadering van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal. Het Spaak-rapport deed de aanbeveling tot oprichting van een Europese Economische Gemeenschap en een Europese Gemeenschap voor Atoomenergie. De EEG en Euratom worden opgericht door de Verdragen van Rome, die ondertekend worden op 25 maart 1957.
Wikipedia

Weetje: 13 maart 1946 – 31 maart 1946: Eerste Minister en Minister van buitenlandse zaken in de kortste regering ooit.

Share