Categorieën
Brussel Actua

‘Het amateurisme moet ophouden’

De hoofdstad komt nauwelijks aan bod in de formatiegesprekken voor een nieuwe federale regering. “En nochtans draait het uiteindelijk allemaal om Brussel,” vindt Alain Deneef van de denktank Aula Magna. Een gesprek over Brusselse identiteit, randbewoners en de oprichting van een nieuwe politieke partij. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Smet wil Noctis rozer kleuren De MIVB start een campagne om haar nachtbusnet Noctis bij holebi’s te promoten. De nieuwe campagne loopt naast de bestaande en komt er op vraag van minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A).
  • Nieuwe Brusselaars komen vooral uit Rand De helft van de mensen die Vlaanderen verlaat om in Brussel te gaan wonen, spreekt thuis Frans of een vreemde taal. Dat blijkt uit een studie van VUB-socioloog Rudi Janssens. Bovendien blijkt dat de meeste Vlaamse inwijkelingen in Brussel uit de Rand rond Brussel komen.
  • Bucquoy stelt zich tentoon in Dolle Mol In het café Dolle Mol bereidt uitbater Jan Buquoy niet alleen zijn volgende staatsgreep voor. Tot 23 december geeft hij er een overzicht van zijn artistiek werk.
Share