Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in beeld – Week 5 (2008)

Ook deze week heb ik weer het voorrecht een selectie te mogen maken uit de rijke oogst van fotomateriaal. En omdat ik goedgezind ben, ook weer met een paar lijntjes commentaar bij elke foto.

Care for men

Foto hierboven: Care for men van dipfico. Coiffeur Marc in de Schildknaapstraat. Hoe ik dat weet? Omdat het mijn eigen kapper is, tiens. Op de achtergrond de eigenaar, een vlotte Italiaan met een bijzonder gevoel voor humor. Op de voorgrond zijn (vaste) medewerker. Niet echt een speciale foto, maar in deze context vond ik het wel leuk.

TootsThielemans 2008

Foto hierboven: TootsThielemans 2008 van ShakeFrog. Jean-Baptiste ‘Toots’ baron Thielemans kreeg in Vorst zijn eigen straat. De “Toots” Thielemansstraat komt er echter nog niet direct, want de woonwijk waar ze haar plaats zou krijgen moet nog worden gebouwd. En bovendien kan een straat haar naam alleen aan overleden personen ontlenen.

A sky in Brussels

Foto hierboven: A sky in Brussels van * michel clair * . Een toonbeeld van compositie. De boom verdeelt de foto verticaal volgens een verhouding 1/3de – 2/3de. De brug snijdt het rechterdeel diagonaal middendoor van onder naar boven.

Frigid

Foto hierboven: Frigid van jompie. Symbolen van de welvaartsmaatschappij: auto, ijskast, bouwwoede.

Violin man

Foto hierboven: Violin man van tom mo. Een mooie portretfoto van een man die een beroep uitoefent dat alle respect verdient.

devotion

Foto hierboven: devotion van bart_azare. Een spel van licht en schaduw, meesterlijk vastgelegd door de fotograaf. Een mens zou voor minder in devotie neerknielen. Mij doet het beeld wat denken aan een scène uit de film “Nosferatu, eine Symphonie des Grauens” (1922) van Friedrich Wilhelm Murnau.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.