Categorieën
Sport Ukkel

De 10 van Ukkel

10km Ukkel, 18/05/2008Dat er vorig jaar te weinig plaatsen waren voor de 20km, en dat er dan moest worden afgeweken van het voorziene aantal van 25000 lopers, is waarschijnlijk één van de redenen waarom Ukkel nu ook een eigen loopwedstrijd inricht. Daarnaast wordt er hier door de bewoners behoorlijk wat afgelopen. Ter Kameren en het Zoniënwoud is vlakbij voor velen, en dat zal er wel wat mee te maken hebben.
Wat niet zo ideaal uitkomt is de timing bij deze wedstrijd. Amper één week voor de 20km, een moordend parcours met een beklimming naar het observatorium, is een aanslag op vooral knieën en spieren (de verzùring). Ook de ‘geringe’ afstand (alvast voor iemand die voor de 20km traint) zal behoorlijk wat overmoedigen aansporen om toch net ietsje sneller te lopen. Voor niet-topatleten kan dit nefast zijn voor de week erop.
Ik zal er nog 2 keer over nadenken… en ondertussen die beklimming een paar keer testen 😉 Inschrijven kan tussen 17 maart en 2 mei, en voor zover ik gelezen heb op de site, nog geen beperkingen qua aantal lopers…

Share