Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 12 (2008)

Net op tijd terug van het paaseierenrapen om u de wekelijkse selectie van “Brussel in Beeld” te presenteren.

Roel & Eva

Foto hierboven: “Party People (11)” of “Roel & Eva” van PeterForret. De fotograaf veranderde de titel terwijl ik er op stond te kijken! Waar Roel & Eva gaan eindigen, kunnen we alleen maar raden. Dat ze zich niet vervelen, zoveel is duidelijk. En wat een mooi kleurenspel.

Inside Anspach center

Foto hierboven: Inside Anspach center van fototineke. Een mooi spel van rechte lijnen, waardoor het alledaagse iets exotisch krijgt.

Dertien

Foto hierboven: Dertien van Snarf.be. Dertien? (Not) My lucky number! Mooi spel met de scherptediepte.

bad boy

Foto hierboven: bad boy van ie-fotografie. Wildplassers zijn in elke (groot)stad een plaag. “Il faudra lui couper le zizi.” (met een knipoog naar Jan Leyers en De weg naar Mekka).

they did it again

Foto hierboven: they did it again van ie-fotografie. Reflectiefoto’s doen het de laatste tijd erg goed, dus inderdaad: they did it again. Maar deze blinkt er toch wel uit. Ook vanwege het nationale product Lucky Luke van de Belg Maurice De Bevere (Morris).

DSC_0857

Foto hierboven: DSC_0857 van Whoa Elli. Niet echt een spannende titel voor een foto. Je zou het zo niet zeggen, maar dit is wel degelijk de bouwput aan het Flageyplein (bekijk ook de andere foto). Mij deed dit beeld echter sterk denken aan een torero in een Spaanse stierenarena.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.