Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 13 (2008)

Of u vannacht nu een uurtje minder heeft geslapen, of gewoon wat langer in bed bent blijven liggen: uw wekelijkse selectie van Brusselse beelden staat voor u klaar. De eerste week van de paasvakantie zorgde voor een flinke oogst. En omdat het begin van de lente sneeuwwit was, ook heel wat foto’s met sneeuwlandschappen. Beelden van mensen zijn deze week in de minderheid. Op straat komen was misschien geen optie. U zat natuurlijk zelf ook liever in uw zetel met een fleecedekentje en een warme chocomel of een mooie bourgogne.

Cécile Trophime, alias Ciou.

Foto hierboven: Cécile Trophime, alias Ciou van Miss Excellence. Het werk van de Brusselse Française (of is het omgekeerd?) Cécile Trophime werd eerder al tentoongesteld in Espace Art 22 in Elsene. Nog tot 7 mei is haar Acid Candy te bewonderen in Gallery Excellence op de Anspachlaan.

Neige sur Bruxelles

Foto hierboven: Neige sur Bruxelles van Exibit. Wie deze foto over een paar jaar bekijkt, gelooft nooit dat dit geen winterscène is, maar een lentebeeld rond Pasen.

snowy gb

Foto hierboven: snowy gb van domat33f. De sporen van aan- en afrijdende auto’s zorgen in de sneeuw voor een mooi mathematisch lijnenspel.

b x l

Foto hierboven: b x l van naftalina007. Een spookachtig beeld dat onwillekeurig doet denken aan de horrorfilm “The Birds” (1963) van Alfred Hitchcock die op zijn beurt inspiratie vond bij de gelijknamige novelle (1952) van Daphne du Maurier.

Jean Michel Jarre, Oxygene, 2008

Foto hierboven: Jean Michel Jarre, Oxygene, 2008 van ShakeFrog. Jean Michel Jarre is in zijn genre niet alleen een groot musicus, maar ook een schitterend performer. Voor mij is dit puur jeugdsentiment. De muziek van Jarre is tijdloos. Jammer dat ik er op paasmaandag wegens andere verplichtingen niet bij kon zijn in het Cirque Royale.

reflexion terrorism

Foto hierboven: reflexion terrorism van ie-fotografie. Zagen we deze al eens eerder? Nee, toch niet helemaal. Ondanks het photoshoppen een sterke compositie met een duidelijke boodschap.

Bekijk ook de foto’s van vorige week.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.