Categorieën
Brussel Actua

Forse investeringen in mobiliteit met Beliris-geld

De investeringen die de federale regering de komende drie jaar in de hoofdstad plant, belopen meer dan zeshonderd miljoen euro. Beliris, zoals het samenwerkingsakkoord met het Brussels Gewest heet, dient voor de hoofdstedelijke en internationale uitstraling van Brussel. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Nieuwe reorganisatie openbaar vervoersnet op til De commerciële snelheid van de MIVB daalt verder. Vorig jaar reden bussen en trams 0,1 kilometer per uur trager dan in 2006. Volgens de MIVB is dat te wijten aan het toenemende autoverkeer dat vaker voor opstoppingen zorgt. Daartegenover staat wel dat de frequentie van het vervoer stijgt. Deze zomer plant de MIVB weer een nieuwe reorganisatie van het openbaar vervoersnet. Vooral het tramnetwerk ondergaat wijzigingen.
  • Onderzoek naar mogelijk nieuw voetbalschandaal De Voetbalbond start een onderzoek naar een mogelijk nieuw gokschandaal in het Belgisch voetbal. In China is voor 1,2 miljoen dollar (778.000 euro) ingezet op de wedstrijd Anderlecht – Sint-Truiden van tien dagen geleden. Anderlecht kon in de slotfase een 0-1 achterstand ombuigen in een 4-1 overwinning, na enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechters. Voorzitter van Sporting Anderlecht Roger Vanden Stock ontkent met klem dat zijn club betrokken is bij een mogelijk schandaal.
  • ‘Laat deze stad geen communautair slagveld worden’ Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bestaat straks twintig jaar. Staatssecretaris Brigitte Grouwels (CD&V) vindt dat de aangekondigde staatshervorming gebruikt moet worden om de hoofdstad slagkrachtiger te maken. “Brussel heeft baat bij een staatshervorming,” is de boodschap van Grouwels op 8 mei, de feestdag van het Brussels Gewest.
Share