Categorieën
Podium

Brosella Folk

Brosella Folk: Karim BragilliDit een verslag van een festival noemen zou niet fair zijn tegenover de organisatie, ik ben er amper voor één optreden geweest. Maar wat voor één. Jaren geleden won Karim Bagilli een wedstrijd voor jonge talenten. Ondertussen heeft hij naam en faam opgebouwd en vergezellen andere Belgische grootheden als Nathalie Loriers hem bij optredens en opnames. Karim is in België geboren met Jordaans-Joegoslavische roots en ontwikkelde een voorliefde voor flamenco (die zijn roots kende in de Moorse cultuur). Hij brengt een zeer verscheiden set die je meteen mee op reis neemt. Wereldmuziek is een zéér ruim begrip, maar vrij accuraat voor een artiest die zo’n ruim deel van de wereld in zijn muziek opneemt.
Met een titel als Brosella Folk, kan ik het niet blijven hebben over die ene artiest. De setting van het groentheater, net naast onze beroemde bollen, is ideaal voor een festival die het niet moet hebben van grandeur, maar wel van kwaliteit en sfeer. Die gezellige sfeer durft al eens zorgen voor wat loslippige mensen tijdens de concerten (iets wat ik minder op prijs stel), maar je voelt al heel snel aan dat de sfeer essentieel is voor dit festival.
Vandaag: Jazz! Ik kijk al uit naar Ben Sluijs, Mathilde Renault en Frank Vaganée… Oh, en ’t is gratis! Maar je mag op vrijwillige basis altijd wat geld achterlaten opdat volgend jaar zou kunnen doorgaan.

Share