Categorieën
WiFi in Brussel

WiFi in Brussel #003

Toerisme Vlaanderen
Grasmarkt 61, 1000 Brussel

woensdag 16 juli 2008 – 18.00-18.30 uur

Vandaag probeer ik mijn draadloos geluk in het informatiekantoor Visit Flanders van Toerisme Vlaanderen op de Grasmarkt. Toerisme Vlaanderen is een Intern Verzelfstandigd Agentschap (IVA) van de Vlaamse gemeenschap. Het staat naar eigen zeggen in “voor de bevordering van het vrijetijds- en zakentoerisme naar en in Vlaanderen”. In het informatiekantoor Visit Flanders kunnen toeristen terecht voor informatie.

De gratis draadloze internettoegang verloopt via free-hotspot.com dat in het centrum van Brussel wel een monopolie lijkt te hebben. De obligate keuze om via een aantal “roaming partners” of betaald te surfen is ook hier aanwezig. De aanwezigheid van de hotspot staat met een groene sticker op de glazen deur geafficheerd.

Het activeren van de draadloze internetverbinding verloopt zoals verwacht erg vlot en de kwaliteit is volgens de indicatie van mijn netwerkkaart “Uitstekend”. WeFi geeft een kwotering van 5,1.

Hier geen tafeltjes of uitgebreide voorzieningen. Alhoewel er een aantal stopcontacten voor netstroom zijn, werden deze niet ergonomisch geplaatst (passanten moeten over je stroomkabel lopen), waardoor je in de praktijk toch op de autonomie van je laptop bent aangewezen. De rode kunststof zitjes doen wat Spartaans aan, maar ze zijn onverwacht comfortabel. Deze hotspot is alleen bedoeld om even snel wat mailtjes te lezen of als toerist een blogberichtje voor het thuisfront te schrijven, maar beantwoordt daarmee in feite volledig aan de doelstelling.

Tijdens mijn bezoek was hier een Duitssprekend trio aanwezig dat ook van de hotspot gebruik maakte om over het internet met het thuisfront te telefoneren.

+ plus: internetverbinding eenvoudig te activeren, verbinding van uitstekende kwaliteit, vaste stopcontacten voor netstroom, relatief rustige sfeer
– min: vaste stopcontacten niet ergonomisch geplaatst

Tip:
Heb je ook zo’n hekel aan stof op je laptop, maar heb je geen zin om een hele schoonmaakkit mee te slepen als je onderweg bent? Schaf je een powder brush aan. Te koop in elke cosmeticazaak. Bij Hema hebben ze voor ca. 4 euro (afhankelijk van de kleur) handige inschuifbare exemplaren in een aluminium houder. Met een powder brush verwijder je snel en efficiënt alle stofdeeltjes van je scherm en toetsenbord.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.