Categorieën
Brussel Actua Podium Wonen in Brussel

Klim in je stamboom

In het najaar organiseert de Brusselse afdeling van de Vlaamse Vereniging voor Familiekunde (VVF-Brussel vzw) onder de titel “Klim in je stamboom” een reeks van zes workshops voor de beginnende stamboomonderzoekers. De workshops vinden plaats op zaterdagen, telkens van 14.00 tot 16.00 uur (voor studiebezoeken kan hiervan licht worden afgeweken).

Programma:

 • 27.09.2008 – dag 1
  “Ik start” (GC Nekkersdal): hoe stellen we onze stamboom op aan de hand van eigen documenten over geboorte, huwelijk en overlijden?
 • 04.10.2008 – dag 2
  “Ik klim op in de tijd” (GC Nekkersdal): presentatie van de verschillende mogelijkheden om met stamboomonderzoek te starten.
 • 18.10.2008 – dag 3
  “Ik zoek verder”: studiebezoek aan het Archief van de Stad Brussel.
 • 25.10.2008 – dag 4
  “Ik zoek verwanten op” (GC Nekkersdal): themanamiddag “Genealogie via computer en internet”.
 • 15.11.2008 – dag 5
  “Ik documenteer mij”: studiebezoek aan het Nationaal Centrum voor Familiegeschiedenis te Antwerpen-Merksem.
 • 22.11.2008 – dag 6
  “Ik sta niet alleen”: tweede Brusselse genealogische dag “Genealogie begint bij u thuis” in het Rijksarchief te Brussel I (Anderlecht).

Généalogie pour tous: initiation également destinée aux francophones bilingues. Sur base de vos documents personnels. Premiers pas avec nombreux exemples en français. Lexique néerlandais-français des mots-clés.

Meer informatie over de kostprijs en de wijze van inschrijven leest u op de website van VVF-Brussel vzw.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.