Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 43 (2008)

Het fotoaanbod van de afgelopen week was weer vrij overvloedig en de keuze was niet makkelijk. Nu de wintertijd zijn intrede heeft gedaan en de bladeren echt goed beginnen vallen, verwacht ik de komende weken veel herfstbeelden. Of is dat wishful thinking?

Cook & Book

Foto hierboven: Cook & Book van Andreea. Deze afbeelding is duidelijk een collage, maar de structuur ervan – de spiegelsymmetrie links/rechts en boven/onder – vond ik erg sterk. Bovendien is voedsel fotograferen niet zo eenvoudig. Dat heb ik wel eens gelezen, tenminste.

People

Foto hierboven: People van pierre_bl. Er zijn schatjes én er zijn schatjes. Dit is er duidelijk een van de tweede soort. Een mooi portret van een kleuter (en zijn moeder?) die met grote nieuwsgierige ogen de fotograaf recht in de ogen kijkt.

???

Foto hierboven: ??? van just.Luc. Het lijkt wel of de selectioneurs van Brussel in Beeld iets met vlinders hebben. Vorige week Tineke en nu ik. Vlinders in de buik, of in het hoofd? Wie weet… Een kleurig gezelschap dat je snel vrolijk maakt.

Stars and Stripes

Foto hierboven: Stars and Stripes van askthepixel. Genieten van de laatste zonnestralen in de herfst. Een mooi sfeerbeeld met een sterke compositie. De plaatsing van het model (in de bovenste helft van de foto) en de schaduwlijnen geven het geheel een bijzonder perspectief.

different worlds

Foto hierboven: different worlds van ie-fotografie. Een wereld van verschil, dat geeft deze foto heel mooi weer. Ook de compositie is sterk. Let vooral op het detail van het silhouet achter het raam op de eerste verdieping. Het Théâtre Les Tanneurs bevindt zich midden in de Marollen, waar in contact komen met cultuur niet voor iedereen even evident is. Het theater wil er zelf alvast door zijn prijzenbeleid voor zorgen dat niemand wordt uitgesloten.

time management

Foto hierboven: time management van bart_azare. Kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in je wasmasjien. En dan maar lekker laten draaien. Als je tijdens het wachten op de schone was dan ook nog een huistaak op de laptop maakt, dan heet dat time management. En dat geeft deze foto prachtig weer. Let ook op het detail: de opengeklapte schermen van de laptops links en de opengeklapte dekseltjes van de wasmachines rechts. De barst in de ruit had voor mij dan weer niet gehoeven.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.