Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 50 (2008)

We naderen het einde van het jaar. Dat merk ik aan de 50 in de titel hierboven. Maar volgens de Klimaatcoalitie begint het pas. Hier!

ACT NOW

Foto hierboven: ACT NOW van Legasse Photo. De coalitie vraagt dat er dringend politieke beslissingen genomen worden om de klimaatverandering tegen te gaan. We hebben nog maar even om het tij te doen keren. Bekijk ook het filmpje van Nic Balthazar. Het was niet echt fotoweer, maar dat hield Legasse niet tegen om er iets van te maken.

Foto hierboven: Untitled van ralukkia. Hoe sterk is de eenzame … euh, loper … Het levert in elk geval een sterk beeld op, zo’n wit stipje in het groen. Beklemtoont de nietigheid van de mens ten aanzien van de natuur. Om in het thema van de Klimaatcoalitie te blijven.

Olympus Pen EE-2

Foto hierboven: Olympus Pen EE-2 van Jorre Janssens. Speciale wolken, blauw en wit, het mooie gebouw aan Sainctelette… en ik ben verkocht. Ook de combinatie van de 2 foto’s en de compositie van de bovenste (plaats van het gebouw) vind ik geslaagd.

Being happy is easy

Foto hierboven: Being happy is easy van stttijn. Deze doet denken aan die andere wassalonfoto van een tijdje geleden, maar is qua sfeer helemaal anders. Veel warmere kleuren. De verschillende kleuren (oranje, blauw, geel, paars) maken deze foto voor mij trouwens bijzonder. Net als de titel. Ik word er zowaar gelukkiger van.

/

Foto hierboven: / van naftalina007. Heel bijzonder: de kleuren, de weerspiegeling. Je kan er als kijker niet uit wijs, maar dat is geen erg. Het is in de buurt van de Walvis getrokken.

Foto hierboven: Untitled van Legasse Photo. Dinsdag 25 november 2008 was het internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Amnesty International demonstreerde samen met andere organisaties op het Muntplein in Brussel. En de sociaal bewonge Legasse maakte er een pracht van een foto. Die ogen! Hoe doet hij het?

Tristesse

Foto hierboven: Tristesse van Legasse Photo. Moe of levensmoe? Ook getrokken op de Internationale Klimaatactiedag. Doet me denken aan Daens. Misschien omdat ik straks naar die musical ga.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.