Categorieën
Brussel Actua Duurzaamheid Wonen in Brussel

Staten-Generaal van Brussel

Op zaterdag 10 januari 2009 wordt de Staten Generaal van Brussel gelanceerd in de Beursschouwburg. Jammer genoeg zijn er geen plaatsen mee vrij, maar het onderwerp mocht hier toch niet ontbreken… Nadien volgen nog heel wat plenaire sessies.

Met de verkiezingen en de institutionele onderhandelingen in het vooruitzicht is het belangrijk dat ook Brusselaars en Brusselliefhebbers hun stem laten horen. Want ons stadsgewest heeft specifieke karakteristieken die vragen om een aangepast en effectief beleid.

De Staten-Generaal van Brussel is een nooit geziene mobilisering binnen het Brusselse middenveld, dat zich verenigde in een breed platform. Een zes maanden durend traject van overleg, reflectie en publiek debat, waar meer dan honderd wetenschappers aan meewerken en waar meer dan duizend verschillende verenigingen, federaties en organisaties bij betrokken worden.

Van januari tot april 2009 worden 16 discussieavonden georganiseerd om samen na te denken over de uitdagingen waar de Brusselse regio voor staat en de beleidspistes die er uit voort komen.

De krachtlijnen die uit deze debatten worden gedistilleerd zullen vervolgens aan de politieke wereld worden voorgesteld, om zo de burger een stem te geven in de toekomst die deze stad tegemoet gaat.

Organisatoren zijn oa. vakbonden, BruXselforum*, Brussels Kunstenoverleg en Bral. Om in het oog te houden en te participeren.

Share

Door Tineke

Tineke Van Engeland. 34 jaar. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij het Regenbooghuis en Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie.
Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi's, fotografie,...
Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogallerij: www.fototineke.be.