Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 3 (2009)

early warning CO² detection unit

Foto hierboven: early warning CO² detection unit van zweetsmoel. Een beeld dat kracht uitstraalt door zijn eenvoud. Locatie: de Jamblinne de Meuxplein in Schaarbeek.

Foto hierboven: Untitled van silvu1. Of hoe doodgewone dingen de allures van een kunstwerk kunnen aannemen als je ze uit hun context haalt.

winter morning

Foto hierboven: winter morning van domat33f. Sneeuw: de een houdt ervan, de ander vindt het maar niks. Maar geef toe, het levert mooie beelden op.

Foto hierboven: Untitled van silvu1. Dit beeld herinnert ons eraan dat fotograferen eigenlijk tekenen met licht is. En dat schaduw ontstaat waar het licht ontbreekt.

Bevrijd ze

Foto hierboven: Bevrijd ze van Snarf.be. De internationale actualiteit laat onze stad en haar bewoners niet onbewogen. Dit beeld getuigt van betrokkenheid.

the staircase

Foto hierboven: the staircase van zweetsmoel. Schoonheid en verval.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.