Categorieën
People & Lifestyle

Verzin… en win 2500 euro

Vlaams CommunicatieHuis Brussel
Vlaams CommunicatieHuis Brussel
Eind 2011 opent het Vlaams Communicatiehuis Brussel (werktitel) op het Muntplein zijn deuren. Het huidige Monnaiehuis wordt getransformeerd tot een glazen huis waar iedereen, Brusselaar en niet-Brusselaar, welkom is. De plannen van de architecten zijn klaar, het is bekend hoe het huis eruit zal zien.

Maar een nieuwe klinkende naam voor het gebouw is er nog niet. Daarom schrijven de Vlaamse overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie een wedstrijd uit waaraan de hele bevolking mag deelnemen. De winnaar van de naamwedstrijd krijgt 2500 euro én eeuwige roem.

De nieuwe naam moet meteen duidelijk maken dat het Communicatiehuis hét uithangbord wordt voor alles wat Vlaanderen aan Brussel te bieden heeft op het vlak van cultuur, onderwijs en welzijn. De naam moet uitspreekbaar en begrijpelijk zijn, een Vlaamse uitstraling hebben, maar toch in een meertalige omgeving kunnen functioneren. U mag maximaal drie namen inzenden. De voorstellen moeten ten laatste tegen 6 maart 2009 bij de Vlaamse overheid zijn.

Meer informatie over de wedstrijd vindt u op www.naamwedstrijd.be. Op www.vchb.be vindt u alle achtergrondinformatie over het project.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.