Categorieën
Brussel in Beeld

Brussel in Beeld – Week 15 (2009)

Gare de l'Ouest - Déco Stephan Vanfleteren

Foto hierboven: Gare de l’Ouest – Déco Stephan Vanfleteren van michaeluyttersp. Dankzij het volledig vernieuwde metroknooppunt Weststation is de Brusselse metroring nu helemaal rond. Het station werd gebouwd met duurzame materialen zoals terracotta en met veel glas zodat het licht tot in de onderste etages valt. Ook hier veel aandacht voor kunst, zoals dat in alle Brusselse metrostations het geval is. Op de foto zien we werk van de Kortrijkse fotograaf Stephan Vanfleteren, die aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel studeerde en huisfotograaf is van de Vlaamse krant De Morgen.

brussels tango festival, concert noble, 04.04.2009 (17)

Foto hierboven: brussels tango festival, concert noble, 04.04.2009 (17) van bart_azare. Deze foto van een tangodansend koppel lijkt wel te zijn genomen tijdens de opnamen van een film. Bij mij roept dit beeld onmiddellijk herinneringen op aan een scene uit Scent of a Woman met Al Pacino en Gabrielle Anwar, en met muziek van Carlos Gardel.

01437

Foto hierboven: 01437 van Hannes De Geest. Een tragisch beeld van de meer dan honderd hongerstakers die nu al zesenvijftig dagen verblijven in een parkeergarage van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Allemaal zijn het sans-papiers, mensen zonder papieren die vragen om een verblijfsvergunning en die hopen uiteindelijk geregulariseerd te worden. Een akkoord over regularisaties lijkt er echter niet meer te komen voor de verkiezingen van 7 juni.

Tales from the crypt

Foto hierboven: Tales from the crypt van e³°°°. Graven in de crypte van het kerkhof van Laken. Vandaag is het Pasen, het feest van de verrijzenis, van het leven. En alhoewel we onze doden op andere dagen herdenken, gaan dood en leven – en de eerbied voor beide – nu eenmaal hand in hand.

¿por qué te vas?

Foto hierboven: ¿por qué te vas? van jelgajelga. Ik wil geen leentjebuur spelen, maar deze foto is volgens mij nog net iets dramatischer dan die uit de selectie van vorige week. Een blauwe lucht, een dreigende rode muur en een klok die de seconden wegtikt. Waarom ga je weg? En als we dan toch vragen aan het stellen zijn: waar in Brussel is deze foto gemaakt?

Spring dance ¬ 9432*

Foto hierboven: Spring dance ¬ 9432* van Lieven SOETE. De lente is al een tijdje bezig, maar echt veel hebben we daar nog niet van gemerkt. Deze danseres uit Molenbeek probeert ons alvast de regen te doen vergeten.

Bekijk ook de foto’s van vorige week of de hele reeks Brussel in Beeld.

Wil je jouw foto’s ook wel eens in de reeks Brussel in Beeld op BrusselBlogt? Maak een account op Flickr, word lid van de BrusselBlogt groep en voeg je foto’s toe aan de pool. We maken per week een persoonlijke selectie.

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.