Categorieën
People & Lifestyle

Hoofdstedelijke bibliotheek pakt in

De Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek aan het Muntplein begint stilaan aan inpakken te denken. Begin november verhuist de bibliotheek immers naar een tijdelijke locatie aan de overkant van het Muntplein. Dat is nodig omdat het huidige gebouw volledig gerenoveerd wordt. Eind 2011 opent op die plek het Muntpunt zijn deuren.

Vanaf vandaag 1 juli is het in de bibliotheek niet meer mogelijk om zogenaamde magazijnwerken op te vragen. Een resem jobstudenten is begonnen met die in te pakken voor de verhuis naar een extern magazijn. Magazijnwerken zijn meestal oudere werken die niet meer zo vaak worden uitgeleend, of die wegens plaatsgebrek niet meer in de eigenlijke bibliotheek konden worden opgesteld. Pas eind 2011 zullen deze magazijnwerken terug beschikbaar zijn.

In de tijdelijke bibliotheek aan de overkant is veel minder plaats dan in de huidige bibliotheek. Werken uit de gewone collectie die niet meekunnen blijven echter wel opvraagbaar. Heeft u zelf zin om mee het aanbod op de tijdelijke locatie te bepalen? Kies dan drie materialen die u niet wilt missen tijdens de komende jaren.

Op de tijdelijke locatie blijven de openingstijden alvast hetzelfde, d.w.z. 50 uur en 6 dagen per week. In Muntpunt, dat volgens plan zijn deuren opent op 20 november 2011, zult u weer gebruik kunnen maken van een uitgebreid bibliotheekaanbod in een mooie, ruime en aangename omgeving.

Voor de muziekliefhebbers is er deze zomer trouwens goed nieuws. Nog tot maandag 31 augustus kunt u in de Hoofdstedelijke Openbare Bibliotheek cd’s lenen tegen halve prijs. In plaats van 50 cent per schijfje betaalt u slechts 25 cent. Dus nu heeft u echt geen reden meer om niet op verkenning te gaan in de uitgebreide muziekcollectie!

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.