Categorieën
Brussel Actua

Kalashnikovs in de blogosfeer

Kijk, kijk! Bij Pietel: een ganse discussie over onze hoofdstad in de Vlaamse blogosfeer.
Doe gerust daar mee… jullie hebben ook zeker een mening.

Share

Kijk, kijk! Bij Pietel: een ganse discussie over onze hoofdstad in de Vlaamse blogosfeer.
Met quotes als daar zijn:

Het probleem is dat we Brussel als een probleem zien. En niet als een oplossing. (klink mélo hé) Wij Vlamingen drukken Brussel niet aan het hart. En de Walen eigenlijk ook niet. Of dacht u dat u alle Franstaligen in België over één kam kon scheren? Brussel wordt geplet tussen het Vlaamse en Waalse gewest/gemeenschap en gekleineerd door de Federale overheid. Iedereen wil een stukje, zegt wat wel en niet mag, maar vertikt het om er deel van uit te maken.

en…

We gaan met Brussel nooit ergens komen als we de stad niet graag gaan zien, in onze harten sluiten en er ons om bekommeren. Wat moeten we echter aanvangen met al die werkloze jongeren, donkere kerels en bijhorende miserie? Hoe zorgen we er voor dat het Nederlands spontaan door heelder wijken klinkt. Wat doen we met die lelijke kantoorgebouwen, de auto-aders doorheen de stad en smerige straten?

En daar dan commentaren op over dat Nederlands en over het-er-ooit-nog-gewoond-hebben enzo! Doe gerust daar mee… jullie hebben ook zeker een mening.

Share

Één reactie op “Kalashnikovs in de blogosfeer”

[…] patrouilleren en onveilig maken voor de gemiddelde Brusselaar. Ik controleer er voorwaar even de Brussel blogt site voor, om te zien of er daar überhaupt nog wel een internet verbinding vandaan komt.  Maar het […]