Categorieën
Anderlecht

Het NOS-avontuur in Anderlecht

Fouad Ahidar heeft een NOS tv-ploeg moeten redden van een groep verhitte jongelingen. Ze waren namelijk getuige van een poging van de metrobewaking om een zakkenroller te arresteren aan Clemenceau. Daar kwam onmiddellijk een bende op af die de man in kwestie hielpen ontsnappen en vervolgens hun agressie richtten op de mensen van de NOS.

Onze driemansploeg heeft het hele voorval gefilmd. En dat bevalt de ‘bevrijders’ niet. Het begint met een hand voor de lens, maar loopt al snel uit op volle trappen tegen de camera. Het mag een wonder heten dat de cameraman het ding weet vast te houden.

Na enkele ogenblikken wordt wel duidelijk dat het geweld zich alleen tegen onze apparatuur richt. Dat hebben we te danken –weet ik wel zeker- aan de aanwezigheid van Ahidar. Die is op hoge toon bezig in het arabisch. ‘Wissen, wissen de beelden’, sist hij ons toe. Hij lijkt een deal te hebben met de groep. Maar dan wil toch één van de opgeschoten jongens de band hebben. En weer begint het getrek. (…)

via weblogs.nos.nl

Het nieuws is vandaag in de Belgische pers terug te vinden:

“Met de cameraploeg waren we getuige van een sacjacking”, zegt Ahidar aan FM Brussel. “De twee MIVB-controleurs die de jongens wilden tegenhouden, kregen snel tegenwind: misplaatste solidariteit uit de buurt. Voor we het wisten stonden op het stil pleintje 30, 40, 50 jongeren die het opnamen voor de twee boefjes. Zij begonnen te kloppen op de controleurs, terwijl ze eisten  om de twee anderen te laten gaan.

via www.brusselnieuws.be

Het onderwerp van de reportage? De veiligheid in Anderlecht. Een fait divers!

Share