Categorieën
Duurzaamheid

Bruocsella zoekt stedenbouwprojecten

bruocsellaBruocsella Prijs 2010 roept op tot stedenbouwkundige projecten in Brussel en moedigt ze aan met een Prijs tot 25.000 EUR.

Heb je een project ter renovatie van onbeschermd architecturaal erfgoed en ter verbetering van de stedelijke omgeving in de Brusselse regio? Bruocsella kan je helpen! Stuur uw project voor 30 maart !

De Bruocsella Prijs draagt bij tot de stedenbouwkundige projecten van de stedelingen. De prijs ondersteunt projecten die verband houden met de verbetering van het leefkader en van de stedelijke omgeving in het Brussels Gewest. De projecten in kwestie moeten bijdragen tot de aanleg, de renovatie of het behoud van onbeschermd erfgoed of van elementen die te maken hebben met stadsinrichting. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om projecten voor de renovatie en/of de herbestemming van een bestaand gebouw, de inrichting en/of de heraanleg van groene ruimtes of voor vergroening, de ontwikkeling van openbare kunst die de stad mooier maakt… Kortom, projecten voor de stad die door de bewoners van die stad gedragen worden!

Om te kunnen meedingen naar de Bruocsella Prijs moeten de projecten aan volgende criteria voldoen: uitgevoerd worden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en in grote mate beantwoorden aan het doel van de wedstrijd; ingediend worden door een vereniging, een buurtcomité of een collectief (zelfs enkel voor de gelegenheid opgericht), minstens visueel toegankelijk zijn voor het publiek en geen betrekking hebben op beschermd erfgoed. En tot slot moet de Prijs van 25.000 euro een aanzienlijke hefboom zijn om het project daadwerkelijk uit te voeren.

Uiterste datum voor de indiening van de kandidaat-dossiers: 30 maart 2010. De kandidaten kunnen een beroep doen op de vzw Prométhéa voor hulp bij de samenstelling van hun dossier.

Info via 02 513 78 27 – www.promethea.be/bruocsella_appel.php

Share